throwback / makeup tutorial


Nå er det sommer, så tenkte å dele Max Factor videoen min - romantic garden! Håper dere liker den :)


Jeg elsker ikke kroppen min


I det siste har jeg lagt merke til en ting. Vi jenter med dårlig selvtillit, vi jenter med vrengt kroppsyn og vi som ønsker å gjøre noe med kroppen vår fordi vi ikke klarer å føle oss komfortable plutselig er blitt de dårlige menneskene. Vi er dårlige rollemodeller, vi er slemme og sist men ikke minst "vi er jo fine i den kroppen vi har uansett, man er jo født i den". Feil! Feil, feil, feil. Skjønner dere ikke hvor feil det er? Det er en gjeng med mennesker som sier det er ok å være kraftig og føle seg bra, eller å være for tynn, men føle seg bra. Skal man leve på den tanken slik at man klarer å leve med seg selv?

Er man virkelig et dårlig forbilde fordi man sier at man ikke er som alle andre som klarer å se forbi +\- kiloene sine og være stolte av seg selv? Nei, jeg syns det er tvert i mot. Det blir lagd et bilde av at man skal elske kroppen sin uansett hva. Hva med de som uansett ikke klarer? Skal de gå å føle at de konstant feiler fordi de ikke klarer å elske det de ser i speilbildet? Alle vet at man er sin største kritiker og leter man lenge nok i speilet så finner man noe man vil endre. Jeg er typisk slik. Enten unngår jeg speilet ellers bruker jeg lang tid på å dømme meg selv. Alt jeg har ekstra, alt jeg ikke har. Så da er jeg et dårligere menneske enn de som elsker kroppen sin uansett hva? Det er bare en eneste stor løgn. Ingen elsker kroppen sin. Fordi dems maske er laget av stål og min papp betyr ikke at vi alle og en har en svakhet inni oss. En som aldri vil la oss føle oss perfekte før vi gjør noe med det selv. Hvorfor kan ikke avisene være motiverende? Hvorfor kan ikke avisen fokusere på å skrive hva du kan spise som et alternativ til potetgullet? Hvorfor plasseres ikke en hylle med bokser av masse oppskjært frukt rett vedsiden av potetgullet? Hvorfor skriver ikke VG om de som elsker sin utrolig givende livsstil istede for å skrive om lubne og tynne mennesker som elsker kroppen sin? Alle fortjener å føle seg vel i kroppen sin, så om man ikke gjør det, og ikke vet hvordan, burde man ikke da få tips til hvordan man gjør det i stede? Burde ikke Norge motiveres til en sunnere livsstil? Jeg er et vrak. Går forbi smågodt og potetgull å spiser uten en gang og gi det en tanke. Jeg nyter ikke livet. Jeg er trøtt og slapp. Jeg sliter med en kronisk sykdom og sitter og spiser potetgull. Jeg kunne ha sagt "jeg lever bare en gang. Jeg vil nyte det nå, spise det jeg vil, dra på fester hver helg og aldri løfte rumpa mi opp av sofaen en eneste dag" tro meg, hadde jeg ikke blitt så psykisk plaga av det hadde jeg gjort akkurat det. Istede vil jeg si "jeg sitter i sofaen på kvelden, spiser godteri og får en kvelende og dårlig følelse inni meg. Jeg gråter når jeg ser meg selv i speilet og spør meg selv ganske ofte hvorfor jeg ser ut som jeg gjør (selv om jeg vet svaret) jeg tørker tårene og går over til å trøstespise. Jeg hater hvert sekund men jeg får ikke meg selv til å stoppe. Jeg vil, og jeg skal klare det. Frem til da skal jeg ikke si jeg elsker kroppen min, for jeg hater den. Men det er hatet som gir meg motivasjonen til å få et bedre liv."

Vær gjerne fornøyd med din kropp, men vær ærlig mot deg selv. Sannheten kommer alltid tilbake å biter deg i den ikke-eksisterende eller altfor store rumpa. Nå må alle forstå at jeg ikke er imot at folk skal like seg selv og være stolt av den kroppen de har, jeg er imot at folk lyver til seg selv og plages med det i mange år. Jeg snakker bare av erfaring. Jeg syns ikke kroppen definerer om du er nydelig eller ikke. Absolutt ikke, jeg finner nydelige trekk i alle mennesker. Jeg er imot at folk bruker hver dag på å klage over kroppen sin og så fronte media med et smil og si de elsker den. Vær ærlig mot folket i det minste. Alle får et drømmebilde av hvordan ting kan være. Sannheten er at hvert menneske er forskjellig og ikke alle klarer å elske seg selv. Jeg syns vi skal lage et bilde for jenter om at det er normalt og ha komplekser for kroppen eller annet med kroppen sin. Stakkars de som leser artiklene og sier må feile noe fordi de har komplekser.

Bare for å gjøre det klart; JEG SIER IKKE AT DET IKKE GÅR ANN Å VÆRE FORNØYD MED KROPPEN SIN. Dette er kun min mening og hva jeg føler. Jeg føler det ligger i menneskers natur og streve etter alt man ikke har. Mye vil ha mer heter det.


Og siden jeg tidligere fikk kritikk for å prate slik om kropp når jeg var så slank og pen selv så vil jeg bare dele med dere at jeg er flink til å skjule det. Jeg jobbet som modell fra jeg var 16-18, og jeg har lært triksene å skjule ting på bilder. Men, her er den ekte meg.

Dette er min kropp, og jeg elsker den ikke. Hallo, jeg har veid 40 kg helt til jeg ble syk. Derfor finner jeg også styrken til å bli et sunnere og bedre menneske. Over og ut.