Jeg elsker ikke kroppen min

  • Postet den 06.04.2014 av Silje Latoya

I det siste har jeg lagt merke til en ting. Vi jenter med dårlig selvtillit, vi jenter med vrengt kroppsyn og vi som ønsker å gjøre noe med kroppen vår fordi vi ikke klarer å føle oss komfortable plutselig er blitt de dårlige menneskene. Vi er dårlige rollemodeller, vi er slemme og sist men ikke minst "vi er jo fine i den kroppen vi har uansett, man er jo født i den". Feil! Feil, feil, feil. Skjønner dere ikke hvor feil det er? Det er en gjeng med mennesker som sier det er ok å være kraftig og føle seg bra, eller å være for tynn, men føle seg bra. Skal man leve på den tanken slik at man klarer å leve med seg selv?

Er man virkelig et dårlig forbilde fordi man sier at man ikke er som alle andre som klarer å se forbi +\- kiloene sine og være stolte av seg selv? Nei, jeg syns det er tvert i mot. Det blir lagd et bilde av at man skal elske kroppen sin uansett hva. Hva med de som uansett ikke klarer? Skal de gå å føle at de konstant feiler fordi de ikke klarer å elske det de ser i speilbildet? Alle vet at man er sin største kritiker og leter man lenge nok i speilet så finner man noe man vil endre. Jeg er typisk slik. Enten unngår jeg speilet ellers bruker jeg lang tid på å dømme meg selv. Alt jeg har ekstra, alt jeg ikke har. Så da er jeg et dårligere menneske enn de som elsker kroppen sin uansett hva? Det er bare en eneste stor løgn. Ingen elsker kroppen sin. Fordi dems maske er laget av stål og min papp betyr ikke at vi alle og en har en svakhet inni oss. En som aldri vil la oss føle oss perfekte før vi gjør noe med det selv. Hvorfor kan ikke avisene være motiverende? Hvorfor kan ikke avisen fokusere på å skrive hva du kan spise som et alternativ til potetgullet? Hvorfor plasseres ikke en hylle med bokser av masse oppskjært frukt rett vedsiden av potetgullet? Hvorfor skriver ikke VG om de som elsker sin utrolig givende livsstil istede for å skrive om lubne og tynne mennesker som elsker kroppen sin? Alle fortjener å føle seg vel i kroppen sin, så om man ikke gjør det, og ikke vet hvordan, burde man ikke da få tips til hvordan man gjør det i stede? Burde ikke Norge motiveres til en sunnere livsstil? Jeg er et vrak. Går forbi smågodt og potetgull å spiser uten en gang og gi det en tanke. Jeg nyter ikke livet. Jeg er trøtt og slapp. Jeg sliter med en kronisk sykdom og sitter og spiser potetgull. Jeg kunne ha sagt "jeg lever bare en gang. Jeg vil nyte det nå, spise det jeg vil, dra på fester hver helg og aldri løfte rumpa mi opp av sofaen en eneste dag" tro meg, hadde jeg ikke blitt så psykisk plaga av det hadde jeg gjort akkurat det. Istede vil jeg si "jeg sitter i sofaen på kvelden, spiser godteri og får en kvelende og dårlig følelse inni meg. Jeg gråter når jeg ser meg selv i speilet og spør meg selv ganske ofte hvorfor jeg ser ut som jeg gjør (selv om jeg vet svaret) jeg tørker tårene og går over til å trøstespise. Jeg hater hvert sekund men jeg får ikke meg selv til å stoppe. Jeg vil, og jeg skal klare det. Frem til da skal jeg ikke si jeg elsker kroppen min, for jeg hater den. Men det er hatet som gir meg motivasjonen til å få et bedre liv."

Vær gjerne fornøyd med din kropp, men vær ærlig mot deg selv. Sannheten kommer alltid tilbake å biter deg i den ikke-eksisterende eller altfor store rumpa. Nå må alle forstå at jeg ikke er imot at folk skal like seg selv og være stolt av den kroppen de har, jeg er imot at folk lyver til seg selv og plages med det i mange år. Jeg snakker bare av erfaring. Jeg syns ikke kroppen definerer om du er nydelig eller ikke. Absolutt ikke, jeg finner nydelige trekk i alle mennesker. Jeg er imot at folk bruker hver dag på å klage over kroppen sin og så fronte media med et smil og si de elsker den. Vær ærlig mot folket i det minste. Alle får et drømmebilde av hvordan ting kan være. Sannheten er at hvert menneske er forskjellig og ikke alle klarer å elske seg selv. Jeg syns vi skal lage et bilde for jenter om at det er normalt og ha komplekser for kroppen eller annet med kroppen sin. Stakkars de som leser artiklene og sier må feile noe fordi de har komplekser.

Bare for å gjøre det klart; JEG SIER IKKE AT DET IKKE GÅR ANN Å VÆRE FORNØYD MED KROPPEN SIN. Dette er kun min mening og hva jeg føler. Jeg føler det ligger i menneskers natur og streve etter alt man ikke har. Mye vil ha mer heter det.


Og siden jeg tidligere fikk kritikk for å prate slik om kropp når jeg var så slank og pen selv så vil jeg bare dele med dere at jeg er flink til å skjule det. Jeg jobbet som modell fra jeg var 16-18, og jeg har lært triksene å skjule ting på bilder. Men, her er den ekte meg.

Dette er min kropp, og jeg elsker den ikke. Hallo, jeg har veid 40 kg helt til jeg ble syk. Derfor finner jeg også styrken til å bli et sunnere og bedre menneske. Over og ut.

57 kommentarer
Postet av: Mille
Dato: 06.04.2014 kl. 17:27 Blogg: http://www.mariannehansens.blogg.no


Creds for at du er så åpen og ærlig Silje !

Du e nydelig ! :D
Postet av: Yasemin.
Dato: 06.04.2014 kl. 17:31 Blogg: http://holdkjeks.blogg.no


skjønner godt at dette er hardt for deg i og med at du har veid 40 kg! likevel synes jeg du har en fantastisk figur nå, du har jo en helt nydelig midje :D

lykke til med treningen, 30 days-shred er helt syk, driver med den selv, og har vanskeligheter med å gå til jobb dagen etter ;p hehe!

og sykdommen; den kan du ta rotta på! heier på deg :D
Postet av: L
Dato: 06.04.2014 kl. 18:15 Blogg:


Kjempe tøft å legge ut sånne bilder! Fantastisk ærlig. Tommel opp
Postet av: Ayak Mou
Dato: 06.04.2014 kl. 18:15 Blogg:


Dette innlegget inspirerte meg , but everything you set your mind to YOU CAN DO!

Du er vakker, dont let anybody tell you something else!
Postet av: Anonym
Dato: 06.04.2014 kl. 18:17 Blogg:


tro meg, du er nydelig og har et fantastisk utseende. Selv om du ikke ser det selv! Jeg har også slitt myyye med dårlig selvtillit fordi jeg syns jeg ser ut som en tynn lang flis uten former, og det er ikke gøy. Men jeg har funnet mine egne tips som har hjulpet meg mye med selvtiliten. Det ligger nemmelig på innsiden. Du kan se ut som hvem som helst, en supermodel, men du kan han dårlig selvtillit fordeom.

Selvom det høres utrolig teit og umulig ut så anbefaler jeg heller å se på endringer man kan gjøre i hverdagen istedenfor å gå drastisk til verks å f.eks begynne å trene.

Test ut forskjellige ting som kan endre humør og psyken din på en positiv måte, f.eks kosttilskudd, endring av p-piller, hormoner etc. Du aner ikke hvor positiv invirkning det faktisk kan ha på psyken din
Postet av: InoSc
Dato: 06.04.2014 kl. 18:21 Blogg: http://inoSc.blogg.no


Jeg synes du er sykt fin, du bør være fornøyd, å ikke skjule kroppen din <3

Bra du er ærlig, tøft gjort! :)
Postet av: Malin- mamma til Lucas Matheo
Dato: 06.04.2014 kl. 18:35 Blogg: http://malinoglucas.blogg.no


Du er kjempefin!!!:)
Postet av: Trine
Dato: 06.04.2014 kl. 18:40 Blogg:


Flott og åpent innlegg, jeg er HELT enig. Det virker som alt og alle er så immune mot kroppspresset og så komfortable i egen hud at jeg begynner å lure på hva som er galt med meg.

Det går ikke en eneste dag hvor jeg ikke tenker at jeg ser feit eller bred eller dvask ut i speilet. Jeg torturerer meg selv hver dag ved å overtenke hva jeg spiser, og gir meg selv utrolig dårlig samvittighet for å spise sjokolade eller andre usunne ting jeg har lyst på, og jeg klarer ikke stoppe meg selv. Så istedenfor å kose meg med mat blir det å kaste det i seg fort og så føle seg dårlig etterpå.

Jeg vet at jeg klarer å ha gode rutiner, og jeg trener en del, men jeg klarer ikke å føle meg komfortabel om jeg ikke er i topp form. That's how it is.
Postet av: vargas12
Dato: 06.04.2014 kl. 19:04 Blogg: http://www.vargas12.com


Hei Silje

Du er super tøff som viser ditt sanne jeg, det burde langt flere bloggere gjøre mye oftere. Du bør være stolt av deg selv og kroppen din:) Selv har jeg gjort store endringer på egen kropp i år.

http://www.vargas12.com/2014/173-kilo-pa-3-maneder/

Ønsker du å gjøre noen endringer (jeg synes så absolutt ikke at du trenger det) du er flott som du er. Allikevel kan andre få inspirasjon til endre på sine rutiner mht kropp, trening og helse.

Stå på Silje:):) Du er fantastisk, sexy og fin!

Vargas
Postet av: Camilla
Dato: 06.04.2014 kl. 19:07 Blogg:


Fantastisk innlegg, Silje. Jeg beundrer og ser sånn opp til deg for at du er så modig og ærlig. Ellers kjenner jeg meg helt igjen i dette innlegget. Jeg har hele livet vært veldig tynn, men etter at jeg ble kronisk syk har jeg bare lagt mer og mer på meg. Jeg vil si vi ser utrolig like ut kroppsmessig - både fra før vi ble syk og etter vi ble syk. Jeg sliter veldig med dette selv, og trives rett og slett ikke. Jeg har liten til ingen matlyst og det er da mye enklere å hive i seg noen flak med potetgull når man ikke engang har energi nok til å lage seg et ordentlig måltid. Føler meg ekkel stort sett 24/7, og jeg merker at det påvirker hverdagen noe helt enormt. Jeg føler meg ukomfortabel i familie og venners selskap fordi at jeg føler at alle gransker meg og tenker det samme som meg. At jeg så bedre ut før. At jeg har forfalt. Og det resulterer igjen i at jeg ofte velger å sitte hjemme fremfor å være rundt folk. Jeg føler så mange dømmer straks man legger på seg, og jeg dømmer jo faktisk meg selv jeg også. "Du er styggere og mindre verdt nå som du veier mer." Jeg tenker jo langt ifra slik når andre rundt meg legger på seg. De er fortsatt like fine i mine øyne uansett, men så er man jo sin egen verste fiende og største kritiker, så det er jo ikke så lett å tenke slik i forhold til seg selv. Jeg mistrives helt enormt i min egen kropp og jeg VET at jeg aldri kommer til å akseptere eller være fornøyd med disse ekstra kiloene. Andre kunne sikkert klart det, men jeg kjenner at jeg ikke kan det. Jeg føler meg ikke som meg selv. Jeg føler at jeg er fanget inni en annens kropp, hvor merkelig det enn høres ut. Jeg vet og blir ofte fortalt at man ikke skal basere selvfølelsen sin og verdien sin som menneske på hva man veier eller om man legger på seg eller går ned i vekt, men jeg klarer ikke å tenke i de baner. Det bare er sånn for meg. Jeg vet at jeg må ned igjen for å få det best mulig med meg selv. Og det er hardt. Det er ikke lett når man er kronisk syk og har så lite energi at selv de enkleste ting blir vanskelig. Jeg sliter med og ikke trøstespise. Virkelig. Av og til kan jeg få helt sammenbrudd dersom jeg skal slanke meg. På slutten av dagen føler jeg meg helt ute av balanse og kan tenke "Fuck it. Man lever jo bare en gang. Man skal jo kunne kose seg og ikke sitte her å føle seg så jævlig", også unner jeg meg de flakene med potetgull og prøver å fylle opp tomheten jeg føler innvendig med mat. Det er en evig ond sirkel og jeg er så lei av å traske rundt i den. Fra i morgen av skal jeg prøve igjen. For kanskje hundrede gang. Jeg har fått det til mange ganger før, og om jeg vil få det til igjen avhenger av så mye, og spesielt i forhold til sykdommen. Men jeg skal prøve. Det er ikke så lett når man har kunnet ty til trøstespising i så mange år, og det er jo klart det er vanskelig å bryte mønstre man har levd i så enormt lenge. Men man må bare prøve, selv om det kommer til å bli helt jævlig til tider.

Uansett; Bra innlegg. Deler de samme tankene som deg og kjenner meg sånn igjen i deg i så mye. Ble veldig motivert av dette innlegget og er klar for å prøve igjen og jobbe hardt. Ønsker deg masse lykke til, Silje! :) Stå på! Stor klem. <3
Postet av: adhdmammaen
Dato: 06.04.2014 kl. 19:08 Blogg: http://adhdmammaen.blogg.no


WOW! Dette hjelper kanskje ikke deg, men FOR en fin kropp du har!! Jeg hadde drept for den kroppen. Seriøst. du har utrolig flotte former, det ma jeg ærlig talt si! Jeg vet akkurat hva du mener med a ikke elske kroppen sin, for det gjør søren ikke jeg heller. er mye større enn deg, og mange bilder jeg skjuler den "ekte" meg pa. men du er modig og sterk, som legger dette ut! :) bare legg meg til hvis du vil :) sta pa, du er FLOTT <3
Postet av: stianrangvaldjonassen
Dato: 06.04.2014 kl. 19:56 Blogg: http://stianrangvaldjonassen.blogg.no


jeg synes du er flott jeg :) personlig synes jeg kroppen din er mer sexy enn dem som er radmagre hvor ribben og hofteben synes :)
Postet av: Lise
Dato: 06.04.2014 kl. 20:12 Blogg:


Fy faen du er tøff!! Og vakker!!! Skulle ønske jeg hadde ditt mot!!
Postet av: Trine
Dato: 06.04.2014 kl. 20:17 Blogg:


Fy sørn så lekker du er! :-)
Postet av: caroline larsen
Dato: 06.04.2014 kl. 21:54 Blogg:


syns det e stærkt å tøft gjort av dæ å lægg ut bilde av kroppen din, syns du ska vær stolt over dæ shøl som har tørsa å lagt ut bilde av kroppen din. Æ e itj fornøyd me kroppen min shøl å æ har dårli sjølitillit, nånn gang kan æ føl at æ itj e bra nokk å alt det dær.. det har vært fint om du har kunna svart på kommentaren :)
Postet av: Jenny
Dato: 06.04.2014 kl. 22:17 Blogg:


Synnes du er veldig vakker, ingen celluitt i værden kan trekke ned et så vakkert ansikt, en så fin personlighet og en så flott kropp!
Postet av: Tuva
Dato: 06.04.2014 kl. 22:26 Blogg:


WOW!! DU ER RÅ!! Og virkelig et forbilde! Synes du er kjempefin! Takk for at du delte dette!
Postet av: Helen
Dato: 06.04.2014 kl. 23:10 Blogg:


Fantastisk innlegg! Selv er jeg også sånn, og jeg tar meg selv i å savne spiseforstyrrelsen min _hver_ dag. Den gang hadde jeg hvertfall kontroll, men etter jeg ble frisk har jeg bare lengtet tilbake til kalorikontroll, oppkast og fasteperioder. Og selv om jeg vet at veien tilbake er kort, så vet jeg at de som elsker meg ikke hadde taklet en ny runde.

Stå på Silje, både du og meg ser fantastiske ut for de vi elsker. Det er bare å klare å huske på det i hverdagen!
Postet av: lisi
Dato: 06.04.2014 kl. 23:11 Blogg:


Du har jo den snertne rompa! Jeg synes du er flott:-) stå på så vil du nå måle ditt.
Postet av: Christine
Dato: 06.04.2014 kl. 23:13 Blogg:


Du er, og har alltid vært ubeskrivelig nydelig i mine øyne. Har aldri møtt deg, men føler jeg har blitt kjent med deg via bloggen din og facebooken din.. og du har et mot jeg virkelig skulle ønske jeg hadde ! Kjenner meg igjen i så mye av det du skriver! Tusen takk for at du skrev dette innlegget, og husk.. du ER nydelig i våre øyne :)
Postet av: Lise
Dato: 06.04.2014 kl. 23:44 Blogg:


Hadde drept for den rumpa der! Jeg har ingen former. Ikke pupp, ikke rumpe, ikke hofter, ingenting. Jeg veier 43 kg, og føler meg kjempe stygg. Skjønner ikke hvorfor alle jenter maser om å bli så tynn som mulig :S Jeg spiser sjokolade, potetgull og masse godteri hver dag for å legge på meg, og jeg legger ikke på meg en dritt, jeg trener masse, og spiser hva jeg vil. Jeg er 21 år, så da burde det ikke være noe problem med å legge på seg, men likevel legger jeg ikke på meg noen ting, ingen gutter vil ha meg eller synes jeg har en fin kropp. Jeg er for høy og tynn, kanskje jeg kunne blitt modell? Men jeg har ikke lyst til å jobbe som en kleshenger i et miljø der det er om å gjøre å ha de minste måla rundt midjen. Så poenget er, ingen blir fornøyde uansett hvordan de ser ut. Ikke en gang jeg på 1.73 med mine 43 kilo. Jeg er har ikke en kropp man burde sikle etter jenter, vi er trosallt jenter, ikke gutter. så vi skal ha former :) JEg misunner din kropp Silje!
Postet av: Mette m Riiber Svendsen
Dato: 07.04.2014 kl. 00:04 Blogg:


For det første; du er helt rå! Enn om alle kunne vært like åpne og ærlige som deg.

For det andre; Du er nydelig!
Postet av:
Dato: 07.04.2014 kl. 06:38 Blogg:


Tøft av deg å skrive dette. Det er lettere å skjule dårlig selvtillit bak en six-pack, det er den perfekte forkledning, ikke like lett for alle andre å finne feil hos dem med det første, men de er der.

Skjønner at du kan føle deg mislykket og bare vil gi opp, men her er en god nyhet, du går i riktig retning. Jeg leser at du har begynt å gå turer, du prøver å spise grønnsaker og viktigs av alt, du er bevisst på de feilene du gjør. Jeg har bakgrunn fra fitness og kosthold, vekttap er en livsstil, ikke en sprint, men et maraton som vil ta tid. Gjør du feil en dag, det er ok, du får en ny dag og en ny sjanse i morgen. Det viktigste er at du finner en metode som funker for deg, det er den viktigste faktoren for å ikke falle tilbake når man en gang når målet sitt. Gi deg selv tid, en tur idag, en tur på torsdag, og vær bevisst på prestasjonen og stolt når du klarer det, ikke fokuser på de feilene du gjør eller har gjort:)

Når det kommer til kosemat og chips, det er dritvanskelig! Har du prøvd å lage søtpotetchips? Ligger oppskrifter på nettet, du bruker ostehøvel til å lage flak, salter dem og steker det i ovnen. Ellers så har du Popchips, Jillian michaels er deleier i dette chipsmerket som ikke inneholder skadeligestoffer og som har få kalorier! De er sykt gode, og kan kjøpes på www.iherb.com

Lykke til:)
Postet av: Hedda
Dato: 07.04.2014 kl. 10:01 Blogg:


Du er fantastisk!!!
Postet av: Avanya
Dato: 07.04.2014 kl. 11:41 Blogg: http://anjaisonfire.blogg.no


Jeg har begynt å føle det mer og mer slik selv. Alle tror jeg har så sinnsykt god selvtillit når det gjelder min egen kropp, men faktumet er at det faktisk er ting jeg vil endre på, for jeg VET at jeg ikke trenger å være overvektig lenger. Men det ordner seg ikke av seg selv. Jeg har uansett tenkt å være like glad i meg selv, uansett om jeg veier 58 eller 98 kilo. Det er det som er viktig!
Postet av: veronica
Dato: 07.04.2014 kl. 11:45 Blogg: http://verozitas.femelle.no


HERREGUD!! Jeg har nesten ikke ord for hvor utrolig TØFF jeg syntes at du er som bretter ut dine indre følelser på den måten som du gjør, og tør å dele usensurerte og ærlige bilder av kroppen din som den er på bloggen din med en haug av lesere! Det står det så stor respekt av så du aner ikke :D Jeg får så utrolig vondt av deg når jeg leser hvordan du har det med din egen selvfølelse og kunne ønske at det var noe jeg kunne gjør for å hjelpe deg. Selvfølelsen må komme innen i fra, og jeg tror ikke all verdens komplimenter fra andre og bekreftelse kan sørge for at du får den hvis du ikke ser og føler det selv. Been there-done that! Bulemi, sulting, dietter, piller, overdose chiliburner..you name it. Fra den dagen jeg ble sengeliggende pga sykdom gikk jeg opp 17 kg. Jeg var helt på bånn, og selvbildet mitt var en vits. Jeg gjorde som deg, syntes synd på meg selv og trøstespiste. Jeg følte meg mislykket som ikke kunne trene, klarte å trene/ men det var ikke min feil. Det var jo ikke snakk om å være lat, sitte i sofaen, gomle smågodt å gi faen i livet sitt. Sykdom er ikke bare bare, og det kan føre med seg mye, som er uvant og tøfft å leve med. prøv å se tilbake, og tenk på hvorfor du har lagt på deg. Har du vært frisk, er du frisk? Ikke.. Da er det ikke noe du kan noe får. Du må slutte å se på deg selv som mislykket i speilet. Du er ikke svak, du er STERK. Du er ikke feit, du har kvinnelige flotte former! Du har lagt på deg fordi du har vært syk! Du har et nydelig ansikt :D Og du er HELDIG i forhold til mange andre. Jeg vet det er vanskelig å tenke slik i situasjoner hvor alt kjennes tungt og meningsløst, men når du får slike stygge tanker om deg selv og din egen kropp. Si til deg selv "this to shall pass" du vil bli frisk nok til å elske deg selv, bare vent.. det kommer med tiden! <3

Klem fra meg!
Postet av: sofie
Dato: 07.04.2014 kl. 12:21 Blogg:


hei silje.

ville bare fortelle deg at jeg syns du er helt sinnsykt modig. jeg skriver som alle de andre her at du skal være stolt over den kroppen du har, og at du ER fin, selvom du ikke klarer å se det selv. men jeg vet også at ingen komentar i verden kan få deg til å tenke anerledes om deg selv. selv bor jeg sammen med kjæresten min som også sliter med det samme som du gjør, og det hjelper meg virkelig å lese bloggen din, innleggene dine hjelper meg til å fortå det hun ikke klarer å si selv. du er virkelig en stor inspirasjon. husk det når dagene går deg imot <3
Postet av: Sara
Dato: 07.04.2014 kl. 13:13 Blogg:


Stå på! Du er ei jente vi trenger å ha i dagens samfunn, ei jente som kan kanskje klare å få litt fornuft i denne trangsynte "må-være-tynn-og-pen-hele-tiden"-samfunnet.

Stor klem fra meg!
Postet av: Tove
Dato: 07.04.2014 kl. 13:34 Blogg:


Jeg syntes det blir litt overfokus med å enten være fornøyd eller ikke fornøyd med kroppen. Alt er ikke 100% svart eller hvit, og det vil alltid være småting man ikke er eller blir helt fornøyd med.

Jeg fikk tilslutt nok, helt nok. Jeg orker ikke å hate meg selv eller kroppen min lengre. Livet er for kort til den dritten der. Jeg tenkte alltid at jeg hadde for slapp hud, for blek, for stygt ansikt, for mange strekkmerker, for små bryst, for tynn, for tykk (klarte jo ikke å bestemme meg for hva som egentlig var sant engang) osv. Nå er jeg fremdeles den samme med den samme kroppen og ansiktet, men jeg gir blanke F...

Kroppen min er frisk, den er sterk og den klarer fantastiske ting. Jeg var noen kilo for mye, da kuttet jeg ned på mat og økte "hverdagsaktivitetene" og det hjalp betraktelig. Men jeg tok grep veldig tidlig og da er det nok mye lettere enn om mange kilo sniker seg på over tid.

Nå som jeg har bikket 30 så har jeg endelig klart det som jeg har prøvd på siden jeg ble tenåring, jeg aksepterte meg selv. Kroppen blir jeg aldri fornøyd med (alternativet er opperasjon og jeg er for glad i livet til å risikere alvorlige komplikasjone eller i verste fall død) men jeg klarer fint å leve med den, for jeg har forsont meg med at slik ser jeg ut. Noen ville gjerne hatt kroppen min, andre ville helst ikke blitt sett død i den engang.

Plager det meg? Overhode ikke noe mer.

Jeg er mest opptatt av å leve her og nå og orker ikke lengre plage meg selv med fæle tanker, for det hjalp jo faen ikke uansett hvor mye jeg hatet kroppen min.

Det eneste som hjalp for meg etter 18 år med å HATE meg selv var dette som jeg begynte med for ca 5 mnd siden: Alle negative tanker skjøv jeg vekk uansett hvor jævla vanskelig det var (uff, jæ.. vanskelig men tro meg, det blir lettere etterhvert. Jeg fnøs av tanken på at det var mulig, men tankenes kraft er mye større en jeg var klar over), jeg fokuserte hardt på alle de tingene som var grei/ok og jeg sammenlignet meg med "vanlige" jenter og hold meg langt faen unna Instagram, facebook og resten av mediedritten. Og det fungerte, det hadde jeg aldri trodd. Etter så mange år med hat, skam og skyldfølelse for at jeg ikke så "perfekt" ut.

Et av mine mottoer nå er en fra Nemi: Om 10 år vil du se tilbake på den kroppen du har nå og ikke skjønne hvorfor du hatet den flotte kroppen du hadde.

Så endelig: Jeg er fri!! Jeg er den jeg er, ferdig med det. Istedet for å "hate" meg selv og fylle mitt eget hode med dårlige tanker skal jeg nå nyte hvert eneste minutt vi har på den lille kloden her og jeg kan ikke fatte at jeg ikke har bestemt meg for dette for lenge siden.. Hvordan orket jeg 18 år med selvhat som var totalt unødvendig? Og ikke minst hvorfor? Hvorfor ønsket jeg en perfekt kropp? For at alle skulle like meg? For å bli begjært? For å bli modell og berømt? For å være den som alle mannfolkene vil ha med seg hjem? For å være "som alle andre"? For å være "bedre" enn andre jenter? Dette lønner det seg å tenke nøye igjennom. Hvorfor ønsker du å endre kroppen og hva er man villig til å gjøre med det?

Endelig er det tid for å leve :)

Chips og søtsaker er ikke farlig, bare pass på mengden.. Jeg vet at det krever et tonn med viljestyrke og at det er en form for avhengighet (been there, done that). Det eneste jeg kan si er at å tvinge seg selv til å tenke og handle annerledes er fryktelig vanskelig, men blir lettere ettehvert. Vi mennesker er vanemennesker og alt (det meste iallefall) blir en vane over tid.

Ps; visste du at viljen vår kan trenes som en muskel (dette vil også si at den kan bli sliten og gi opp)

http://www.nrk.no/livsstil/_-du-kan-fa-bedre-viljestyrke-1.10860758

Ellers, lykke til. Jeg er utrolig glad for at jeg endelig kom meg ut av skam for kroppen-hate kroppen-være slem mot kroppen-få dårlig samvittighet-hate kroppen mer-føle mer skam sirkelen. Og jeg håper at flest mulig, både kvinner og menn hopper av denne unødvendige selvhatingen, ja til frihet for kropp og sjel :)

Hva jeg syntes om kroppen din skal jeg ikke si noe om for det betyr egentlig ingenting for deg. Det burde iallefall ikke ha noe å si, for min mening har jo ingen direkte innvirkning på livet ditt :)

Jeg syntes alle er flotte på sin måte og at alle burde være de individene man ønsker å være (mitt mareritt er en hel generasjon med småjenter som alle er kliss like fotballfrue og Sophie Elise, da har vi kjørt feil et sted...)
Postet av: Pappan til Silje
Dato: 07.04.2014 kl. 14:28 Blogg:


You make me happy <3
Postet av: rosaerforjenter
Dato: 07.04.2014 kl. 16:31 Blogg: http://www.rosaerforjenter.blogg.no


Det er bare å sette igang, :) lykke til!
Postet av: Karoline Johansen
Dato: 07.04.2014 kl. 17:34 Blogg: http://karolinej.blogg.no


Alle har en forskjellig kropp, synes din kropp var veldig nydelig med fine former <3 Du er veldig tøft som tørr å legge ut sånne innlegg! :)
Postet av: GINA
Dato: 07.04.2014 kl. 17:57 Blogg: http://www.ginaschoyen.blogg.no


Du er så fin som du er Silje!! Liker deg for den du er :-) og nei, man MÅ ikke elske kroppen sin, absolutt ikke. Du er sterk som tørr og meddele dette med oss!! Stå på Silje <3
Postet av:
Dato: 07.04.2014 kl. 19:08 Blogg:


Tøffing! Så lei av falske jenter. Alle kan kjøpe seg en fin kropp!
Postet av: Mia
Dato: 07.04.2014 kl. 20:34 Blogg:


Herregud så vakker du er :) vær stolt av deg selv!
Postet av: Mari
Dato: 07.04.2014 kl. 21:18 Blogg: http://marihalvorsen.blogg.no


For et utrolig bra innlegg. Tøft å legge ut disse bildene og du er virkelig fin akkurat som du er!

Men det er deg selv du skal være fornøyd med, uansett hva andre sier så er det du som sitter igjen med den avgjørende stemmen!

Håper du blir fornøyd til slutt og at veien dit blir inspirerende!
Postet av: dramamamman
Dato: 07.04.2014 kl. 23:59 Blogg: http://dramamamman.blogg.no/


Veldig bra skrevet og du er rå, som er så åpen og ærlig!
Postet av: mamikaroline
Dato: 08.04.2014 kl. 00:58 Blogg: http://mamikaroline.blogg.no


kunne ønske jeg var like tøff som deg.
Postet av: Rebecca
Dato: 08.04.2014 kl. 16:20 Blogg:


Er veldig enig i det du skriver. Stå på! Du virker som en utrolig herlig jente!
Postet av: odagbjerkevoll
Dato: 08.04.2014 kl. 23:37 Blogg: http://odagbjerkevoll.blogg.no


kjenner meg så mye igjen i det du skrev. Tøff som tørr å være åpen og ærlig om det.
Postet av: fride
Dato: 09.04.2014 kl. 14:26 Blogg:


Jeg vet akkurat hva du mener, har sletet selv med spiseforstyrrelse i 7 år. Har for det meste vært undervektig, men sliter veldig med mat, og klarer ikke å ha et normalt forhold til d. Det har rett å slett styrt hele livet mitt, og tatt fra meg ganske mye!, Jeg er nå på bedringens vei, men sliter veldig med selvbildet mitt, Jeg håper du får d bra, og jeg håper vi etter vært kan bli flinkere til å godta oss selv for den vi er!, Vi burde støtte hverandre å være flinkere til å nyte livet, å se på alt d fantastiske vi faktisk har. Livet skal ikke dreie seg om utseende å kropp, men vennskap,kjærlighet og opplevelser. Det er absolutt det som burde bety noe! :) Du har en nydelig kropp, og burde være stolt av deg selv for den du er!
Postet av: Ove Kristian Furelid
Dato: 09.04.2014 kl. 15:57 Blogg:


Bra innlegg! Du har rett. Ikke alle kan elske seg selv 100 %. Kvinner vil alltid finne en feil med seg selv enten det er kroppen eller måten de er på. Men en trøst er at du da er som de aller fleste kvinner. P-S og lykke til videre.
Postet av: Nora sofie Sørli
Dato: 09.04.2014 kl. 17:46 Blogg:


Silje, fysøren så rå du er! I mine øyne har du en kjempe fin kropp, og trenger ikke og forandre på den! klem<3
Postet av: Espen Askeladd
Dato: 09.04.2014 kl. 19:18 Blogg:


Du er vakker, har en flott kropp og har ingenting å skjemmes over. Det merker du nok og, når du er på byen at vi menn prøver å sjekke deg opp hele tiden ;)
Postet av: Espen Askeladd
Dato: 09.04.2014 kl. 19:25 Blogg:


pokker...tasteleif. Du skjønte hva jeg mente :-0
Postet av: Pelle
Dato: 10.04.2014 kl. 07:54 Blogg:


Er dette noe å dele med verden?
Postet av: Duden
Dato: 10.04.2014 kl. 11:04 Blogg:


Kroppen din er digg. Du er digg. Mer er det ikke å si.
Postet av: Elisabeth
Dato: 10.04.2014 kl. 13:17 Blogg:


U look great !!
Postet av: Morten
Dato: 10.04.2014 kl. 19:24 Blogg:


Rumpa di er iallefall yummy :)
Postet av: Halve kongeriket
Dato: 10.04.2014 kl. 20:44 Blogg:


Hadde satt pris på at du ikke trikset med bildene. Vi vil ha mer bilder av deg slik du er nå, nemlig perfekt!
Postet av: Ida
Dato: 10.04.2014 kl. 22:07 Blogg:


Du er tøff - amen for ærlige jenter og at du setter lys på noe VIKTIG som det ikke skrives om!!!!
Postet av: Stine
Dato: 11.04.2014 kl. 07:43 Blogg:


Du hadde en utrolig flott rumpe og ansikt<3 Vi jenter blir aldri fornøyd uansett. Jeg er 174 og veier ca. 60 kilo. Hver dag får jeg komplimenter for hvordan jeg ser ut, men jeg ser det så absolutt ikke selv. Jeg blir aldri fornøyd. Man føler alltid at det er noe som kunne ha vært annerledes på en selv. Men jeg må ærlig si at hvis du har veid 40kg før, så er jeg sikker på at du ser mye sunnere ut nå. Jeg synes du er vakker!
Postet av: Silje Latoya
Dato: 11.04.2014 kl. 14:37 Blogg: http://siljelatoya.blogg.no/


Halve kongeriket: skal huske til neste gang :-) tusen takk <3
Postet av: Silje Latoya
Dato: 11.04.2014 kl. 14:37 Blogg: http://siljelatoya.blogg.no/


Pelle: jepp :-)
Postet av: Sophie
Dato: 11.04.2014 kl. 20:52 Blogg:


Your ass is perfection! Sånn fyi. Hadde lett byttet den for min! Når det er sagt; Du er utrolig modig som gjør dette, ikke fordi du har noen skavanker eller noe å være flau over, men i dagens samfunn skal man ikke gjøre slikt viss man ikke ser ut som en photoshoppet H&M model! Og jeg er enig; det er sjeldent å finne noen som er 100% fornøyd, enten er det hoftene eller nesen, eller håret eller øynene. Se ovenfor: lyst å bytte bakende? I går stod jeg i garderoben på bh-butikken og gråt, fordi jeg gikk opp enda en cup-str og alle bh'ene i 32G cup ser ut som amme-bh' er, ikke får man pushup bh i den str og jeg har aldri følt at brystene mine ser deilige ut selv om det er mer en nok å ta av.

Vi må alle, uansett str lære oss å være fornøyde med hele oss, og siden alle kvinner har det slik så burde vi være bedre til å hjelpe hverandre på veien!
Postet av: Mina
Dato: 17.04.2014 kl. 20:02 Blogg:


Du har en kropp jeg ville gitt mye for å ha! Jeg er veldig overvektig og strever med vekten og valg hver dag. Hadde jeg hatt din kropp tror jeg mye ville vært lettere, på flere måter.

Lykke til. Du er modig og tøff!

Klem til deg
Postet av: Silje Latoya
Dato: 09.05.2014 kl. 13:02 Blogg: http://siljelatoya.blogg.no/


Mina: takk, vi har alle vår kamp! Den er vanskelig i våre øyne og ingen kan se for seg hva det betyr å kjempe for seg selv. Du kommer til å klare det <3 klem
LEGG GJERNE IGJEN EN KOMMENTAR: